Informationssäkerhet
Med strukturerad säkerhetsklassning sätter ni rätt nivå på objekt och dokument
Med strukturerad säkerhetsklassning sätter ni rätt nivå på objekt och dokument
Ställ av anläggningen säkert inför arbete på utrustningen
Underhåll med inbyggd digital riskanalys är en naturlig del av digitaliseringen
Arbetsbevisen hanterar ni nu helt digitalt
Hantera projektet, inklusive planering och anläggningsinformation
Ny rondhantering med rondpunkter direkt i mobilen
Informationssäkerhetsklassning är till för att klassa informationen som tillhör anläggningen eller system i anläggningen för att med ett uppbyggt regelverk styra vem eller vilka som får ha tillgång till specifik information.
Klassningen ligger alltså till grund för vilken typ av information som är känslig och skapar en låg eller hög risk om den kommer i orätta händer.
Alla har en strategi hur resan mot digitalisering skall gå till men förvaltar man en anläggning/fastighet så kommer man inte undan problematiken kring befintlig anläggningsinformation som skall uppdateras eller kompletteras i projektet.
Allt för många organisationer packar ihop information i form av filer och listor och skickar till sina projektmedlemmar i början av projektet eller under tiden projektet fortgår. Allt sådant arbete utförs i hopp om att man skall få tillbaka dokumentationen i samma format eller med rätt information på rätt ställe.
Ofta är det svårt att få leverantören att applicera kundens krav på dokumentens metadata då leverantören har egna IT system som styr i deras verksamhet. projectHub är en projektportal i kundens IT miljö där kunden publicerar sin anläggningsinformation utan att behöva skicka ut filer mm.
Samtliga projektmedlemmar kopplar sedan upp sig till samma projekt och där skapar man sina anläggningsobjekt, kopplar samman med artiklar och inte minst lägger man in dokumentationen för sin leverans. Dokument typer och metadata kontrolleras direkt så att man slipper kallduschen vid leveransdagen. Förutom projektinformationen har projektledaren full kontroll även på projektaktiviteter eller ÄTOR under projektet med datum och kontrollfunktioner.
Vikten av att arbetet med säkerhet i och kring anläggningen behöver inte förklaras men hur smidigt är det i en allt mer digital värld.
Vår strategi är att erbjuda våra kunder en helt integrerad digital plattform för säkerhet inom underhåll som harmoniserar resten av modulerna i Master concept.
I Master concept skapar man enkelt frågor och kontrollpunkter som skall ligga till grund för arbetsbeviset. Med krav på signering av ansvariga i olika faser av arbetsflödet skapas en hög säkerhet för verksamheten. Det kan ex finnas två ansvariga som i samma fas godkänner en kontrollfråga eller att någon av dessa måste göra kontrollen.
Arbetsbevis kan hanteras i olika arbetsflöden för att stödja olika situationer såsom språk, arbetets natur eller mängd frågor.
Arbetsbeviset faller ut i den mobila appen AssetMaster till den som står näst i tur att besvara frågorna.
Varje riskanalys som skall genomföras kan nu göras helt digitalt. I systemet finns redan elsäkerhetsföreskrifternas riskanalys men ni lägger enkelt in andra riskanalyser såsom arbeten med/i Cisterner mm.
Beroende på i vilket arbetsflöde en eller flera frågor skall besvaras kommer systemet publicera innehållet till appen AssetMaster om man valt att arbeta med den. Riskanalysen stöttar även om flera frågor har olika roller skall besvaras på samma sätt som montören/driftteknikern skall besvara och signera ”sista minuten” riskanalysen.
Säker avställning är en av de viktigaste momenten inom säkerhetsarbetet på arbetsplatsen. I Master concept kan flera arbetsorder samsas om samma avställningslista med olika fysiska skydd kopplat mot respektive moment i avställningen.
Varje Objekt kopplat till momentet ger en tydlig bild över vad som skall säkerställas före arbetet får påbörjas på samma sätt som när arbetet är klart även visa vad som skall klareras för en säker återstart av anläggningen.
Låshantering för regling av utrustning finns i systemet och visar på vilket anläggningsobjekt låset återfinns.
Vilken dag i veckan ska arbetet utföras och av vem? Med kalenderöversikten väljer man snabbt och enkelt vem som ska göra vilket arbete. Med drag och släpp funktion förändrar man veckans planering enkelt. Ser planeraren att en person har mycket i kalendern flyttar man arbetet till en annan person i kalendervyn.
Inte alltid som man är ensam om att utföra arbete enligt en arbetsorder. Man behöver kanske assistans eller någon annan måste kunna utföra ett visst moment. Med Master concept 22 kan alla skriva tiden på en aktiv arbetsorder och med QR koden i mobilen delar man ut arbetsorder precis som du slår upp ett mobilnummer med QR kod i Swisch. Snabbt och enkelt…